Wellness terapeut

4 tehnike masaže

4 tehnike masaže

Holistički pristup

Holistički pristup

Stručna praksa

Stručna praksa

Mogućnost zapošljavanja

Mogućnost zapošljavanja

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Client 1
Client 2
Client 3
Client 4

O programu

Galbanum team objedinio je stručna znanja, tehnike i komplementarne terapije. Uz potporu Europskog socijalnog fonda razvili smo jedinstveni program posebno namijenjen osobama u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Program osposobljavanja za razvoj i unaprjeđenje wellness segmenta s naglaskom na wellness turizam (eng. Well-being).

Program osposobljavanja za Wellness terapeuta sastoji se od – edukacije iz područja aromaterapije, ayurvede, refleksoterapije i klasično - sportske masaže.

 1. Edukacija iz područja aromaterapije:
  • Poznavanje i upotreba eteričnih ulja (teorija i vježbe)
  • Aromaterapeutska masaža (vježbe)
  • RainDrop tehnika (vježbe)
 2. Edukacija iz područja ayurvede:
  • Osnove ayurvede
  • Ayurvedska masaža 152 pokreta (vježbe)
 3. Edukacija iz područja refleksoterapije
 4. Klasično - sportska masaža


Osim tehnika masaže svaki će polaznik prolaziti i edukaciju iz mekih vještina (soft skills).

 1. Rješavanje žalbi – samokontrola - sposobnost kontroliranja emocija i sprečavanje emotivnog nastupa kako bi interakcija s gostom bila pozitivna
 2. Prodajne vještine – ustanoviti što je ono što gostu treba. Postavljanje pitanja, percepcija gosta, upselling, cross selling
 3. Timski rad – fleksibilnost, spremnost i sposobnost usklađivanja tehničkih znanja i sposobnosti komunikacije/interakcije s drugima

Zašto odabrati karijeru u wellness industriji

 • Kontinuirani rast i razvoj wellness industrije na globalnom nivou
 • Profesionalizam industrije
 • Raznolikost ponude
 • Mogućnost ostvarenja vaših snova u luksuznom  i pozitivnom okruženju
 • Fleksibilni rad unutar vase karijere
 • Ogroman potencijal hijerarhijskog napredovanja

Aromamasaža

Aromamasaža
Prirodni ekstrakti aromatičnih biljaka i ugoda koja se može ostvariti jedino toplinom ljudske ruke desetljećima se koriste u terapijske svrhe. Aromaterapeutska masaža jedinstvena je jer ju čine elementi švedske masaže, limfne drenaže, neuromuskulaturne masaže, akupresure i tehnike disanja.

Izrazito su važna osnovna znanja o kontroliranom korištenju eteričnih ulja, te  znanje o određivanju koji tip mješavine eteričnih ulja  odgovara klijentu u svrhu poboljšanja njegovog emotivnog, mentalnog ili fizičkog zdravlja.

Ayurvedska masaža - 152 pokreta

Ayurvedska masaža - 152 pokreta

Ayurveda – tradicionalna indijska medicina, a mnogi je znanstvenici smatraju najstarijom medicinskom tradicijom

Prevodi se kao „znanost o životu“, smatra da je život kombinacija osjećaja, inteligencije, tijela i duše. Stara je više od 5000 godina, sustav je prirodnog liječenja i filozofija življenja

Masaža je cijenjeni dio ayurvede, tijekom koje se uz posebno odabrana ulja i tehnike stvara ravnoteža, kako bi se ostvarilo i zadržalo stanje duboke relaksiranosti tijela i uma.

RainDrop Tehnika

RainDrop Tehnika

Raindrop tehnika je nježna metoda masaže kapanjem čistih eteričnih ulja na kralježnicu. Nastala je na osnovi tradicije Lakota Indijanaca koji su orlovim perom nanosili biljne ekstrakte, iscjeljivali i podizali energiju tijela i duše.

Raindrop tehnika je moćna, nenasilna tehnika masaže koja se u svijetu primjenjuje već desetljećima, a doživjela internacionalni uspjeh u tretmanima  skolioze, kifoze i išijasa.

Ono što donosi zapanjujuće rezultate  je nježno djelovanje eteričnih ulja , pa nije ni čudo što ovu tehniku neki zovu: «kiropraktičar iz bočice».

Klasična masaža

Klasična masaža

Terapija masažom jedna je od najučinkovitijih metoda oslobođenja od stresa. Moguće je definirati masažu kao primjenu sustavne manipulacije mekih tkiva u terapijske svrhe, a djeluje na sve sustave u tijelu.

Refleksomasaža

Refleksomasaža

Masaža u kojoj se stopalo koristi kao dio tijela na kojem se reflektira stanje cjelokupnog ljudskog organizma.

Primjenjujući pritisak na točno definirane točke stopala moguće je regenerirati i balansirati cijelo tijelo.

Tretman je namijenjen širokoj ciljnoj skupini potencijalnih korisnika koji za cilj ima kompletan pristup pojedincu. To znači da obuhvaća tijelo, emocije, um i duh.

Poznavanje u upotreba eteričnih ulja

Poznavanje u upotreba eteričnih ulja
U nastavnom kolegiju poznavanje i upotreba eteričnih ulja obrađeno je područje koje obuhvaća osnove botanike, podjele, načine dobivanja i upotrebe eteričnih ulja, te njihove monografije. U monografijama eteričnih ulja opisana su eterična ulja kroz kratak povijesni prikaz upotrebe same biljke, indikacije i  kontraindikacije za primjenu i načini primjene svakog eteričnog ulja.

Uvjeti upisa

Za besplatnu edukaciju mogu se prijaviti osobe koje ispunjavaju sljedeće kriterije:

 1. Spadaju u jednu od ciljnih skupina
  • nezaposleni*:
   a. mlađi od 25 godina i/ili
   b. stariji od 54 godine i/ili
   c. osobe s invaliditetom

Broj stipendija:

 • 32 stipendije za ciljnu skupinu a - POPUNJENO
 • 5 stipendija za ciljnu skupinu b - POPUNJENO
 • 5 stipendija za ciljnu skupinu c - POPUNJENO


Napomena: Nezaposlenim se osobama smatraju osobe koje nisu redoviti učenici ili studenti, nemaju posao, raspoložive su za posao i aktivno traže posao te su registrirane u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na dan ulaska u projekt ili status nezaposlenosti potvrđuju Izjavom da nisu redoviti učenici ili studenti te da nemaju posao, raspoloživi su za posao i aktivno traže posao.

Za sudjelovanje u projektu nije nužno biti registriran u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Ako niste registrirani prilikom ulaska u projekt bit će potrebno ispuniti izjavu o nezaposlenosti.

Osoba treba biti nezaposlena u trenutku ulaska u projekt. Datum ulaska u projekt smatra se prvi dan predavanja koji će se održati prvi tjedan u rujnu 2020.

Za više informacija o uvjetima i upisima kontaktirajte nas putem web forme.

Kontakt za više informacija: